вторник, 8 мая 2018 г.





Сфера ІТ – одна з найдинамічніших на сучасному українському ринку праці. У ІТ давно вже працюють не тільки програмісти, більше того програмістів там все складніше знайти. Що до чого, та як з цим боротися ми вирішили розпитати
ІТ рекрутера компанії Ciklum Юлію Голодняк.

 - Рекрутер – це людина, яка є посередником між працівником та роботодавцем, основною метою є знайти ідеальну людину для ідеально вакансії.  
Чи є якась особливіть роботи ІТ-рекрутера?

- Основна скадність
IT-рекрутингу в Україні полягає в тому, що ринок «перегрітий». Кандидату кожного дня надходить кілька десятків різних пропозицій, а він як правило, вже працевлаштований. І тому важливо своїм повідомленням зацікавити кандидата, щоб він захотів поспілкуватися саме  з тобою. Переважна більшість людей думають що рекрутинг – це спілкування з людьми. Але перед тим, як говорити з кандидатом його ще й потрібно знайти. IT спеціалісти дуже рідко самі відгукуються на вакансії, тому 60% часу займає пошук активний пошук потрібного кандидата.

- Кожного дня у сфері ІТ з’являються сотні вакансій, але
чи є місце гуманітаріям в ІТ компаніях?

 - Безперечно, так!
ITкомпанія це не лише розробка. У IT компаніях є вакансії рекрутерів, travel менеджерів, HR generalists, event координаторів – це саме ті позиції, де гуманітарій зможе проявити свої soft skills.  Не варто боятися гучного імені компанії чи пункту про кількість років досвіду у описі вакансії – якщо відчуваєте в собі впевненість, то завжди варто спробувати потрапити на роботу своєї мрії.

- Робота не за освітою можлива не у всіх сферах. Наприклад, важно собі уявити працівника лікарні без медичної освіти. Як з цим питання складаються справи у сфері ІТ?

- Я сама працюю не за професією – закінчувала Інститут філології, і твердо переконана, що гуманітарій може працювати у біль-якій сфері, де важливі
soft skills. Рекрутером можна бути з будь-якою освітою, але не з будь-яким набором особистих якостей. Із останніх кейсів – у мене на співбесіді була дівчинка, яка 6 років вчилася у Богомольця (медичний університет), але потім вирішила що це не її, і прийшла в рекрутмент. Зараз працює у Ciklum.

- Рекрутинг – це сфера, яка вимагає постійно бути у тонусі та швидко реагувати на інформацію. Як особисто ви рятуєтеся від стресу?

 -
Так, рекрутинг – це дуже динамічна професія, яка вимагає постійного контакту з людьми. Для мене основне правило   - це зберігати work/life баланс.  Робота – це важлива і класна частина життя, але вона не повинна заважати особистому життю.  Інколи бувають моменти, коли після кількох співбесід хочеться побути наодинці.  Вдома намагаюся переключатися, читати, зустрічатися з друзями.  Дуже класно допомагають подорожі. Варто навіть на кілька днів «змінити картинку» - і відразу зявляється  енергія для роботи.

- Ну, і на останок хотілося б дізнатися, що ви порекомендуєте молодим спеціалістам, які хочуть не просто знайти роботу, а поєднати професію і життєве покликання.

- Пробувати себе  у різних сферах, не боятися змінювати роботу
, якщо ви розумієте, що це не те місце, де вам комфортно працювати. Вчити англійську – це завжди must.  Займатися самоосвітою – є мільйон онлайн-курсів, які лише розширять ваш кругозір, але й допоможуть зорієнтуватися у професійному аспекті.

0 коммент.:

Отправить комментарий

Архів

Популярне

Останні публікації