среда, 16 мая 2018 г.


Стрес- це щоденний супутник нашого життя, який не тільки псує дні і ночі, ай негативно впливає на наше здоров’я. Ми вирішили підготувати для вас поради, які допоможуть вам у цій боротьбі.

1. Коли ви перебуваєте у стресовій ситуації, ніщо не зрівняється зі спокійним і рівномірним диханням, яке допоможе вам відновити контроль над своїми емоціями і побороти фізичну реакцію на стрес. Опануйте техніку "анти - стресового" дихання, це забезпечить вам миттєве полегшення.

Ви повинні дихати діафрагмою. Коли ви вдихаєте, ваш живіт і грудна клітка розширюються, щоб звільнити місце для повітря, а коли видихаєте – вони знову стискаються.

Вдихніть через ніс, рахуючи до 4
Затримайте дихання, рахуючи до 4
Видихніть через рот, рахуючи до 4
Затримайте дихання, рахуючи до 4

Повторюйте вправу, доки не відчуєте, що ваші тіло і розум розслабилися.

2. Вправи є досить ефективним методом боротьби з будь-яким стресом. Фізичне навантаження збільшує вироблення ендорфінів, від яких мозок почувається краще. За словами Метью Сталтс-Коулмейнена, доктора філософії, кінезіолога в стресовому центрі Єльського університету, "Стрес атрофує мозок - особливо гіпокамп, який відповідає за безліч різноманітних функцій, зокрема за пам'ять. Коли ви знаходитесь у постійному стресі, ви починаєте багато-що забувати. " А вправи сприяють виробленню гормонів мозку, таких як норадреналін, пов'язаних з поліпшенням когнітивних функцій, піднесеним настроєм і здатністю до навчання. Швидкий біг, спортивна хода чи поїздка на велосипеді можуть поліпшити ваш настрій і поповнити запаси енергії.

3. Немає сумнівів, що нестача сну не покращує ситуації, а тільки погіршує її. Якщо ви втомилися і достатньо не відпочиваєте, ваш емоційний та фізичний резерв знижується, і вам стає важче впоратися зі стресом. Ви швидше сердитеся і починаєте більше хвилюватися, стаєте більш схильні до депресії. Звичайно, стрес може порушити ваш сон, але це якраз вдалий час, щоб почати практикувати релаксаційні і дихальні техніки, перш ніж вимкнути світло. Вам потрібен спокійний і глибокий сон, без телевізійних програм, гучної музики, алкоголю чи ситної вечері відразу перед сном.

4. Наявність люблячих людей, які підтримують вас, з якими ви можете поділитися своїми переживаннями та почуттями і до яких ви можете звернутися за підтримкою  - неоціненна в управлінні стресом. Різні дослідження показують, що "мережа емоційної підтримки" сприяє психологічному благополуччю. Як згадувалося раніше, жінкам, як правило, з цим щастить більше, ніж чоловікам. Але важливість емоційного зв'язку з близькими людьми не можна недооцінювати. Якщо у вас немає відповідної соціальної підтримки, спробуйте її знайти: зв’яжіться зі старими друзями, поспілкуйтеся з людьми навколо вас, зміцніть ваші стосунки з чоловіком/дружиною чи родичами.

5. Робіть все, що можете, щоби полегшити собі життя. Приберіть безлад у вашій кімнаті, позбудьтеся сторонніх речей, які ви більше не використовуєте. Не витрачайте гроші впродовж кількох тижнів (купуйте хіба що предмети першої необхідності). Подивіться, що ви можете викинути з власного графіка. Скоротіть кількість завдань, які ви намагаєтеся виконати за один день. Дозвольте собі спокійно провести деякий час, просто сидячи і читаючи книжку, прогулюючись на свіжому повітрі, або теревенячи з другом. Ви будете почувати себе спокійніше, зможете краще контролювати своє життя, і будете менш схильні до стресу, загалом.

За матеріалами: uamodna.

0 коммент.:

Отправить комментарий

Архів

Популярне

Останні публікації