вторник, 25 сентября 2018 г.



Роботодавцям потрібні фахівці з досвідом роботи. Щоб отримати досвід — потрібно влаштуватися на роботу, на яку... беруть тільки з досвідом. Замкнуте коло, яке часто лякає студентів і випускників вишів. З чого почати пошуки першої роботи? Звичайно, з грамотного складання резюме. Як це зробити — радять спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

1. Назва/посада

Ніколи не пишіть у своєму резюме «будь-яка робота», «розгляну всі пропозиції», «студент», «не має значення». Якщо ви навчаєтеся в якомусь ВНЗ, отже, кимось бачите себе у майбутньому. Це і є передбачувана і/чи бажана посада. Наприклад, «менеджер з продажів», «помічник юриста». Далеко у майбутнє заглядати не варто — резюме від вчорашнього студента з заголовком «головний бухгалтер» або «старший партнер юридичної компанії» виглядає некоректно.
Якщо ж ви поки не вирішили, у якій сфері хочете працювати, перегляньте вакансії у рубриці «Робота для студентів, фахівців без досвіду, молодих спеціалістів». Однак не пишіть усі посади підряд. Резюме під назвою «секретар, помічник юриста, модель, журналіст, промоутер, касир» жоден роботодавець серйозно не сприйме.

2. Контактна інформація

Якщо з ім'ям і телефоном усе більш-менш зрозуміло, то адреса електронної пошти може підвести уже на етапі ознайомлення з резюме. Так, пошта на кшталт «koshe4ka1998@» виглядає щонайменше неетично. Краще витратити 10 хвилин і завести e-mail з презентабельною адресою, що містить ім'я і прізвище, наприклад, «ivan.ivanov@».

3. Освіта

Це головний пункт у резюме для тих, у кого немає досвіду роботи. Вкажіть повну назву навчального закладу, свою спеціальність і роки навчання. Якщо середній бал високий — можете вказати і його. Плюсом буде відвідування тренінгів, конференцій, майстер-класів, якщо вони мають відношення до роботи, яку ви шукаєте.

4. Навички

Вузькоспеціалізованими навичками ви поки навряд чи володієте. Однак у цьому пункті можна вказати, наприклад:
  • Навички роботи з великим обсягом інформації (а ним володіє майже кожен студент);
  • Гнучкість у навчанні роботи з новим ПО, впевнений користувач ПК та офісних програм (це включає знання Microsoft, Outlook, PowerPoint та низки інших програм, а ще вміння встановити на свій комп'ютер Skype, Telegram Web і здатність освоїти, наприклад, ведення власного Youtube-каналу — зате звучить солідно);
  • Висока швидкість друку (тут досить пригадати швидкість набору коментарів у соцмережах або повідомлень у месенджер);
  • Вміння працювати в команді (наприклад, готувати спільно з п'ятьма однокурсниками проект чи доповідь).
Головне — не прикрашати дійсність, адже обман дуже легко розкрити уже на етапі співбесіди.

5. Володіння мовами

Навіть якщо це базовий рівень, наприклад, англійської, вкажіть це. У компаніях, де знання мов — обов'язкова вимога, вас безсумнівно протестують, тому краще говорити відверто, наприклад: «розмовна — вище середнього, письмова — базовий».

6. Досягнення і заслуги

Це може бути призове місце на конкурсі наукових робіт або власні розробки програм і додатків. Сюди ж можна віднести і різну соціальну активність, особливо якщо ви шукаєте будь-яку організаційну роботу — секретаря, офіс-менеджера, а в університеті були старостою групи або членом профкому. Якщо ж ви шукаєте роботу, пов'язану з маркетингом, SMM або журналістикою, сміливо вказуйте «досвід ведення соціальних мереж».
Головне — не боятися і пам'ятати, що через пошук першої роботи проходили всі, отже, нічого непосильного у цьому немає. Тим паче, що сучасний світ пропонує безліч інструментів для створення резюме і просування вас, як фахівця. 7 корисних функцій hh.ua для пошукача, про які варто знати

0 коммент.:

Отправить комментарий

Архів

Популярне

Останні публікації