вторник, 25 сентября 2018 г.



Співбесіда за обідом — прекрасна нагода для роботодавця побачити пошукача у неформальній обстановці й оцінити навички спілкування в дії. Однак для вас це може виявитися ще більш складним завданням, ніж звичайне інтерв'ю в офісі.
Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна підібрали 10 порад , як не потрапити у незручну ситуацію і показати себе з кращого боку під час співбесіди за обідом.
  1. Зрозумійте мотиви співбесіди, призначеної на час обіду. Іноді роботодавці запрошують зустрітися під час обіду або вечері з кандидатами на посади, що передбачають часту взаємодію з клієнтами, в тому числі поза офісом. Постарайтеся показати себе з кращого боку.
  2. Не забувайте, що вас оцінюють. До співбесіди за обідом варто готуватися точно так само, як і до звичайного інтерв'ю в офісі. Не варто очікувати, що в більш неформальній обстановці роботодавець обмежиться просто дружньою розмовою. Навіть якщо інтерв'юер поводиться повністю розкуто, це не привід так само вести себе вам. І пам'ятайте, що співбесіда двосторонній процес. Ви теж повинні зрозуміти чи підходить вам ця робота. Співбесіда: запитання роботодавцеві
  3. Одягніться в діловому стилі. Це стосується незалежно від місцезнаходження або типу ресторану.
  4. Заздалегідь ознайомтеся з меню ресторану. Це дасть вам уявлення про кухню і ціни, що зробить процес замовлення менш напруженим і займе не так багато часу.
  5. Зробіть правильне замовлення. Не варто вибирати страву, яку незручно їсти, наприклад, бургер або спагеті із соусом. Також уникайте страв неакуратного вигляду або з різким запахом, як і тих, що хрустять під час вживання. У цьому випадку краще страви, що виглядають акуратно і їх легко їсти невеликими шматочками, наприклад, дрібно нарізаний салат, куряча грудка, рибне філе. Загалом можна орієнтуватися на вибір співрозмовника. Уникайте дорогих страв, таких як стейк або лобстер, роботодавець може розцінити це як «дим в очі». Вибір же найдешевшої страви може бути розцінений як невпевненість. Від десерту правильніше буде утриматися, якщо інтерв'юер не замовить його першим.
  6. Жодного алкоголю! Навіть легкого. Навіть якщо інтерв'юер п'є. Алкоголь може настільки розслабити, що ви розмовлятимете або поводитиметесь недостатньо професійно.
  7. Розберіться з оплатою обіду. Як правило, якщо роботодавець запрошує на співбесіду за обідом, він і буде його оплачувати. Але щоб уникнути непорозумінь, будьте готові оплатити своє замовлення. У кінці інтерв'ю варто коректно продемонструвати свій намір.
  8. Будьте ввічливі з персоналом — роботодавець оцінює ваші комунікативні здібності та навички. Навіть якщо вам подали неправильну страву або вам не сподобалося, коректно вкажіть на помилку.
  9. Намагайтеся їсти з тією ж швидкістю, що і ваш інтерв'юер. Це може бути непросто, оскільки, ймовірно, доведеться багато говорити і відповідати на масу запитань протягом обіду. Ваш співрозмовник не повинен чекати відповіді, поки ви намагаєтеся. Їжте невеликими шматочками. Якщо інтерв'юер ставить вам складне або важливе запитання, краще відкласти вбік ніж та виделку.
  10. Робіть, як ваш співрозмовник. Постарайтеся зрозуміти, чи зацікавлений він у продовженні бесіди після обіду або прагне закінчити її одразу після їжі. Якщо інтерв'юер ставить фінальні запитання — треба закінчувати. Проте якщо він бажає продовжити обговорення далі за чашкою чаю або кави, варто показати свій ентузіазм і взяти з нього приклад.

0 коммент.:

Отправить комментарий

Архів

Популярне

Останні публікації