воскресенье, 23 сентября 2018 г.



Будь-яка співбесіда — стрес і хвилювання для пошукача: крім відмінного резюме і вміння триматися, завжди присутній так званий людський фактор. Ви можете не сподобатися рекрутеру без вагомих причин: колись давно він працював у компанії, з якої ви звільнилися, і не дуже добре розійшовся з директором; ваше прізвище збігається з прізвищем опонента його дисертації тощо.
HeadHunter Україна розказує про три правила проходження співбесіди зі штучним інтелектом.
1. Сприймайте бота серйозно, як звичайного HR-менеджера. Пам'ятайте: програма лише збирає інформацію, оцінює відповіді не бот, і тим більше не він приймає рішення про наймання того чи іншого працівника. Не намагайтеся блищати гумором, цитуючи всі відомі фрази про роботів. Уявіть, що «на іншому кінці дроту» — звичайний співрозмовник.
2. Давайте про себе правдиві відомості й обмірковуйте відповіді, якщо, звичайно, ви серйозно налаштовані отримати роботу. Якщо відповіді будуть некоректними, бот імовірніше за все просто не пропустить вас на наступний етап співбесіди.
3. Залишайтеся собою. Незважаючи на те, що ви ведете розмову з комп'ютерною програмою, не обов'язково відповідати сухо і манірно. Якщо ви любите і вмієте жартувати, — жартуйте, але доречно і в тему.
Плюси використання чат-ботів у рекрутингу очевидні: по-перше, це суттєва економія часу, по-друге, робота проводиться в режимі 24/7, навіть якщо співробітники у відпустці, по-третє, відсутній горезвісний людський фактор. За прогнозами HR-експертів, така практика буде все більш популярною і в інших компаніях, у майбутньому первинний відбір кандидатів проходитиме саме в такому віртуальному форматі — відповідно є сенс починати адаптуватися до нових реалій і освоювати основи комунікації з віртуальними рекрутерами.

Ось кілька прикладів успішних бот-кейсів в Україні та у світі:

● Рекрутингова компанія FirstJob (Сан-Франциско) створила чат-бот на ім'я Мія (Mya Systems). Бот оцінює відповідність резюме вимогам вакансії, ставить уточнювальні запитання кандидатам і відповідає на їхні ключові запитання, передає інформацію рекрутерам.
● Бот компанії Job Pal (Берлін) допомагає пошукачам і рекрутерам знаходити одне одного, підбирає релевантні вакансії, підтримує комунікацію.
● В Україні працює чат-бот D.TalCa, якого називають Деталькою. Його запустила американська компанія Deloitte, один з найбільших у світі аудиторів. Цей бот-рекрутер допомагає пошукачеві швидко підібрати оптимальну вакансію, а компанії — зібрати необхідну інформацію про кандидатів.

0 коммент.:

Отправить комментарий

Архів

Популярне

Останні публікації