вторник, 25 сентября 2018 г.



Ви пройшли співбесіду, зробили тестове завдання, робота у вас в кишені. Але у цей момент вас запрошують ще в одну компанію. А поки ви думаєте – телефонують з третьої. Для хорошого фахівця така ситуація не рідкість, проте це не означає, що у нього немає проблем із вибором.
Експерти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна підібрали 5 порад, як вибрати одну роботу з кількох і не прогадати.
1. Добрий перевірений метод «плюсів» і «мінусів». Розділіть листок на дві частини і випишіть всі позитивні і негативні сторони кожної із запропонованих робіт. Значення мають навіть такі, на перший погляд, дрібниці, як незручна парковка, відсутність кавового автомата у холі, вікно в стелі і т.п. Саме ці дрібниці (або їхня сукупність) можуть відіграти вирішальну роль при виборі роботи.
2. Фінансова складова. Причому це може бути не тільки зарплата. Наприклад, у компанії Х на старті вона вища, зате в компанії У передбачено щоквартальні бонуси і щорічну індексацію зарплати.
3. Кар'єрні перспективи. Визначтеся, наскільки для вас це важливо. Якщо в компанії Х вам обіцяють підвищення через рік, а в компанії У одразу дають зрозуміти, що начальником вам не стати ніколи – можливо, варто відмовитися від другого варіанту. Згодом цей жирний мінус перекреслить усі дрібні плюси у вигляді зручного розташування офісу, безкоштовної кави, зручного графіка і навіть високої зарплати.
4. Будьте чесні із собою. Ви розібралися з усіма перспективами, зарплатою і кар'єрним зростанням. Тепер дайте відповідь самі собі на запитання – навіщо вам потрібна ця робота, чого ви чекаєте від нового проекту, яким бачите своє життя після прийняття остаточного рішення. Якщо ви вибираєте «майданчик для старту», – варіант віддати перевагу пропозиції із великими можливостями для власного розвитку. Якщо перебуваєте в пошуку стабільності, – вибирайте пропозицію з гарантованими умовами.
5. Довіртеся інтуїції. Іноді потрібно просто покластися на власне несвідоме, відключивши логіку, навіть якщо це здається неправильним. Спробуйте згадати, які почуття відчували під час знайомства із потенційним керівником, чи комфортно себе відчували в стінах офісу, чи не було внутрішнього опору.
І головне – не переймайтеся після того, як вибір зроблено. Адже тепер і від вас залежить комфорт на новій роботі.

0 коммент.:

Отправить комментарий

Архів

Популярне

Останні публікації