четверг, 26 апреля 2018 г.

9 лайфхаків для бездоганного резюме

Ні для кого не секрет, що резюме – те, з чого розпочинається твій шлях до співбесіди. І от ти, студент, уже вирішив податися на вакансію, щоб влаштуватися на першу серйозну роботу в твоєму житті, сидиш перед ноутбуком з відкритим вордівським документом… і зовсім не знаєш, з чого розпочати. Чи потрібно вставляти фотографію? Зазначати вік? Що спочатку – практичний чи академічний досвід? Deloitte охоче дає тобі кілька порад, як справити враження на рекрутера, щоб той виділив саме твоє резюме серед сотень інших кандидатів.


  • «Брендуй» резюме під компанію, в яку подаєшся. У багатьох міжнародних компаній є власний корпоративний стиль і інколи навіть темплейти у відкритому доступі. Таким чином, ти персоналізуєш своє резюме і точно привернеш увагу рекрутера до своєї персони.
  • Будь лаконічним. Так як у тебе ще нема за плечима багаторічного професійного досвіду, однієї сторінки буде достатньо для того, щоб продемонструвати твій бекграунд. Повір нам, резюме на дві-три сторінки не додасть тобі солідності – тож намагайся вмістити всю інформацію на лист А4.
  • Використовуй «бізнес»-шрифти. Якщо твоя мета – потрапити на співбесіду, а не шокувати рекрутера нечитабельними готичними, трафаретними та іншими незвичайними шрифтами, використовуй Arial, Verdana, Таhома або Helvetica. Звичайно, якщо не подаєшся на вакансії, що вимагають якомога більше креативу від тебе.
  • Якісне бізнес-фото. Не вставляй в резюме селфі в дзеркалі туалету модної кав’ярні, портрет на фоні настінного килима, фотографії з літньої відпустки на березі моря (якщо ти не подаєшся до модельної агенції) або з домашніми улюбленцями (якщо це не вакансія ветеринара). Це ті випадки, коли краще без фото, аніж із ним.



  • Не забудь про контактні дані. Навіть якщо твоє резюме буде бездоганним, без дійсного номеру мобільного телефона та електронної пошти тебе не зможуть запросити на співбесіду. До речі, якщо ти до сих пір не змінив свою «електронку» на кшталт rebellious_kitty97@gmail.com, що створював ще за часів бунтарського юнацтва, саме час зробити це. Інакше це одразу може зіпсувати твій імідж, повір нам на слово.
  • Видимі підзаголовки. Не так важливо, з чого саме ти вирішиш розпочати резюме – академічного чи професійного досвіду - як те, щоб усі теми були відокремлені одна від одної, а ключові пункти позначені крапочками або пронумеровані.
  • «Соціально відповідальна» інформація. Якщо ти волонтерив, організовував «суботники», допомагав вигулювати собак або брав участь у благодійному марафоні, обов’язково вкажи це у своєму резюме. Багато міжнародних компаній звертають на таку інформацію увагу при відборі нових працівників у свою команду.
  • Вкажи мету резюме. Доречним буде вказати під контактними даними позицію, на яку хочеш потрапити. Це ще одна «фішка», яка персоналізує твоє резюме та не дасть йому загубитися – адже рекрутери кожного дня отримують сотні резюме і не завжди зрозуміло, на яку вакансію подається людина.
  • Уважно перевіряй резюме перед його відправленням. Впевнені, що ти погодишся – резюме з великою кількістю помилок – як мінімум, не солідно. Особливо це стосується випадків, коли ти відсилаєш резюме англійською. Тому не полінись та «прогугли» - «Excel» чи «Exel», перевір назву ВУЗу іноземною мовою - інакше ніхто не повірить, що ти володієш англійською на рівні Upper-Intermediate. До речі, «інтермідіат» чи «інтермідіейт»?
  • Ну що, все не так складно, як здається на перший погляд? Deloitte чекає на твоє ідеальне резюме 

0 коммент.:

Отправить комментарий

Архів

Популярне

Останні публікації