понедельник, 16 июля 2018 г.



Ну от, ви і знайшли роботу своєї мрії. Написали резюме та мотиваційний лист, поспілкувалися з рекрутером телефоном і обрали зручну для вас дату та час для зустрічі віч-на віч, правильно одяглися і вивчили інформацію про компанію. А далі що?

Ми підготували для вас корисні поради, які допоможуть пройти співбесіду.

1. Прийдіть вчасно та залишайтесь спокійним. Може статися так, що вас попросять зачекати декілька хвилин. Майте на увазі, що виходити з себе через 15 хвилин ознака дуже і дуже дурного тону, але уже через пів години очікування ви можете сміливо іти геть, ваш роботодавець вас не поважає і це ніколи не зміниться.

2. Багато хто губиться, коли його просять розповісти про себе. Почніть з освіти, вкажіть чому саме обрали такий фах, потім розкажіть про свій досвід роботи та професійні навички, не забутьте вказати, яких кар’єрних висот хотіли б досягти і чому хочете працювати саме у цьому місті.

3. По менше емоцій. Паузи перед відповідями, спокійний тон та стримані жести – лише привернуть до вас увагу роботодавця, якщо ви звичайно не влаштовуєтеся, наприклад, дитячим аніматором, тому протягом усієї розмови тримайте себе у руках.

4. Не перетворюйте співбесіду на монолог чи інтерв’ю. Питайте у роботодавця про робочий графік, відпустку, премії, лікарняні та інші питання, які вас цікавлять. Це допоможе вам показати, що ви дійсно зацікавлені даною вакансією.

5. Гроші. Це дуже делікатна тема.  Частіше усього роботодавець, або рекрутер сам розповідає вам про умови праці та фінансову винагороду. Тому цю тему з самого початку співбесіди краще не піднімати. Але, якщо розмова іде до фіналу, а ви усе ще не можете зрозуміти хоча б свою мінімальну зарплату, то варто про це спитати.  Головне задати питання без зайвого гонору, тоді роботодавець не подумає, що ви занадто самовпевнений, а буде сприймати вас як людину, яка цінить себе і свій час.

6. Що краще не розказувати.

Потенційні роботодавці ніколи не візьмуть вас на роботу, якщо будете поливати брудом попереднього роботодавця. Навіть, якщо колишній начальник чи колеги дійсно вчинили з вами нечесно – краще просто коректно на це натякнути.
Відповідаючи на питання про свої недоліки, краще говорити про професійні якості, не торкаючись особистих. Більше того, варто спробувати подати недолік як перевагу. Наприклад, замість "я можу провалити дедлайн" сказати "я прискіпливо ставлюсь до результатів своєї роботи".

0 коммент.:

Отправить комментарий

Архів

Популярне

Останні публікації